PIELEA IMBATRANITA
FIZIODERMA

PIELEA IMBATRANITA

 Introducere
Aspectul pielii  joaca un rol important in  relationarea oamenilor si in viata lor sociala . Pielea participa la comunicarea interpersonala  si afecteaza direct prima impresie  pe care un privitor si-o face si modul sau de a se relationa si reactiona cu cel cu care s-a intalnit in varii circumstante.   
Prezenat ridurilor, ca o manifestare a imbatranirii pielii nu se constitue intr-un detector  explicit al varstei biologice a unui individ.
Aparitia ridurilor este  consecinta pierderii unui numar imporatnt de celule cutanate , a reducerii tonusului cutanat ( turgor), a pierderii elasticitatii  si stralucirii cutanate ca si  a reducerii numarului si functiei glandelor pielii. 
In geneza unui mare numar dintre aceste modificari expunerea la factorii fizici si in special la soare joaca un rol primordial.  
 Aspectul clinic :
 Pielea imbatranita  poate fi recunoscuta prin elasticitatea redusa , aspectul flacid cu tendinta la a atarna datorita pierderii fbroblastilor din derm . Se adauga o accentuare  a linilor si ridurilor ca rezultat al deshidratarii produse de scaderea activitatii glandelor sudoripare si sebacee
  Cauzele aparitiei ridurilor sunt multiple:
  •  Hidratare cutanata neadecvata
  • Scaderea productiei de colagen si elastina
  • Concentratie crescuta in radicali liberi
  • Scaderea nutritiei si a performantei metabolice pe zona imbatranita
 Cauzele imbatranirii pielii:
  •  Imbatranirea pielii este o insumare a factorilor predispozanti biologici individuali ( imbatranirea genetica, metabolica si endocrina) cu factorii de mediu si stilul de viata.
  •  Fiind plasata la interfata dinte mediul intern pe care trebuie sa il apere si mediul extern care o agresioneaza, pielea imbatraneste , in conditii normale, mai repede decat organele interne .
 Factorii importanti pentru aspectul pielii  sunt : keratinizarea, hidratarea si functia glandelor sebacee
 1 – Keratinizarea: este un proces continuu prin intermediul caruia se obtine imbogatirea celulelor pielii in keratina care este responsabila de caliatatile pielii.
          Transformarea continua a proteinelor palsmatice ale celulelor pielii in keratina  este dependenta si controlata direct prin sinteza de hormoni si supusa unei reglari prin intermediul sistemului nervos.
          Durata regenerarii intregului strat celulat superficial al pielii ( epiderm) este de 26-28 zile, dintre care doar regenerarea stratului superficial cornos, foarte bogat in keratina, dureaza aproximativ 15 zile. Durata regenerarii epidermice si a stratului de keratina este dependenta de numerosi factori: varsta ( reduce viteza de regenerare  si sinteza de keratina) , factorii climaterici, hidratarea si mai ales de ingrijirile dermatocosmetologice corette .
 2- Functia glandelor sebacee este  extrem de importanta. Glandele sebacee produc un film lipidic care se disperseaza pe suprafata pielii pe care o,protejeaza de agresiunea externa si ii mentine proprietatile fiziologice de elasticitate si stralucire. Rolul acestui film lipidic este crucial si in mentinerae starii de hidartare cutanata. In conditii normale , prin perspiratia insensibila , pierdem, in 24 de ore, aproximativ 2 litri de apa. Atunci cand acest film nu mai exista, pierderea de apa transcutanata poate atinge chiar si 20 litri in 24 de ore.
 3- Hidratarea cutanata defineste continutul de apa al pielii.
In mediul inconjurator , in spatiile in ncare traim , cu prezenta aerului conditionat, o mare cantitate din apa cutanata este consumata. Starea de hidartare noramala a pielii este dependenta de  aportul adecvat de apa , de continutul pielii infactori naturali de hidartare,  aminoacizi si alte substante de reglare. 
 Terapia pielii  imbatranite
 Terapia pielii imbatranite trebuie sa se adreseze celor doua categorii de factori generatotori:
    a)- Factorii genetici, metabolici , hormonali si de control al nivelului radicalilor liberi prin terapii antioxidante darsi de control al nivelului glicilizarii.
Controlulkacestor factori va genera  de fapt terapia natiimbatrainire sistemica in cadrul careia pielea va beneficai in mod deosebit.
    b)- Terapia loacla a pielii imbatranite
  a)- Terapia cutanata si generala antiimbatranire ( anti aging)
 Pentru date suplimenatre accesati si paginile  din site-ul nostru dedicate tehnicilor si procedurilor anti imbatranirae  antiaging
 b)-Terapia locala a pielii imbatranite
 Tehnicile si procedurile  de  estetica si remodelaj facial includ:
            – Produse cosmetice; ( Recomandam gama Deuteria Lux de cosmetice cu celule native ( stem) vegetale si un princ ipiu activ de noutate si eficienta absoluta, Apa Echilibrata in Deuteriu)
           – Tehnici minim invazive de curatare si intretinere precum cremele de exfoliere-gomaj din gama Deuteria “ Deuteria Lux crema de gomaj profund instant “
            – Exfolierea prin mijloce fizice : dermabraziunea cu cristale, bile de sticla, discuri diamantate sau lichide active ( hidro-peel= jet peel-ul);
            – Tehnici de regenerare cu Oxigen hiperbar si extracte vegetale = Terapia Madonei” “ Intraceuticals O2”
           – Tehnici invazive de estetica medicala : Peeling-urile chimice
          – Mezoterapia faciala ; mezolifting si mezobotox
           – Remodelaj facial volumetric si stergerea ridurilor faciale prin toxina botulinica si substante de umplere ( grasime endogena, , etc.acid hialuronic)
           – Remodelaj facial  prin nanocuante  purtatore de  mesaje identice cu cele emise de neuroni pt a controla functiile celulelor corpului IELLIOS II
          – Remodelaj facial prin tehnici ce utilizeaza energii joase: radiofrecventa tripolara Apollo, Endy Med, E-Matrix ( E-Two)  si laserii cu lumina rece (LED Triwings)
          – Aparatele cu lumina intens pulsata -IPL
          – Remodelaj facial prin laseri cu energie inalta : Laseri Fraxel  non ablativi si ablativi
          – Tehnici de remodelaj si bioregenerare cu celule stem si factori de crestere endogeni din propriul sange ( Tehnicile PRP) ( “Vampire Lifting “ ) sau aminoacizi si factori exogeni de crestere a sintezei endogene de hormoni de crestere
          – Ozonoterapie estetica
          – Hidrocolonoterapie
    Pentru informatii suplimentare accesati si paginile  din site-ul nostru dedicate fiecareia dintre aceste proceduri.